01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
Apartmanyoneticisi » YUKARDAKİ BAŞLIKLARA GİRMEYEN SORULARINIZ » DİĞER SORULARINIZ
 Basligi Yazdir
Ada etrafının çitle çevrilmesi hk.
onurabi
Selamlar,

Oturduğum ada, benimkiyle birlikte altı bloktan oluşuyor. Ada yönetimi (yani altı bloğun yöneticileri), güvenliği arttırmak için ada etrafını güvenlik telleriyle çevirme kararı almış. Diğer bloklarda anket yapıldı mı bilmiyorum, ancak benim bloğumda daire sakinlerine yazı dağıtılmasını ve herbir apartman sakininin fikrinin sorulmasını sağladım. Sonucun "oyçokluğu ile kabul" olduğu yönünde bir bildiri yayımlandı.

Ben tel çevirme uygulamasına, ada çevre görüntüsünü çirkinleştireceği için ve uygulaanın açacağı maddi külfeti tamamen gereksiz gördüğüm için kesinlikle karşıyım. Diğer bloklarda da istemeyenlerin olduğunu biliyorum.

Bu uygulamanın yapılıp yapılamayacağının kararı nasıl alınır?
1. Ada yönetim kurulu, şimdi yaptıkları gibi, kendi kafalarınca bir araya gelip bu kararı alırlar ve tüm ada sakinleri kabullenmek durumunda mıdır?
2. Herbir blokta (bizimkinde yapıldığı gibi) tüm apartman sakinlerine sorulur, apartman genelinde olur çıkarsa o blok "olur" vermiş sayılır ve altı blok içerisinde oyçokluğu mu (örneğin altı bloğun dördünün olur vermesi) aranır?
3. Ada sakinlerinin tümüne sorulur, ada genelinde oyçokluğu mu (örneğin 250 dairenin 127' sinin olur vermesi) aranır?

Ada yönetimine yazılı uyarı çekmek ve -varsa- karar alma mekanizmasındaki yanlışlığı mesnetlendirmek istiyorum. Bunun için gerekçemi dayandırabileceğim mevzuatın hangisi olduğunu söyleyebilir misiniz?

Bu arada ben "Belediyeye tek bir kişiden dahi şikayet gitse telleri derhal sökerler" gibi kulaktan dolma bir bilgi aldım. Doğru mudur? Doğru değilse, uygulamanın bu şekilde yürürlüğe konulmasını nasıl engelleyebilirim?

Teşekkürler...
 
editor
Sitenizin yönetim planını tapudan alarak, karar mekanizmasının nasıl yürütüldüğünü oradan görün.

Yapılanlar yönetim planına aykırı ise, alınan kararın iptali için sulh hukuk mahkemesinde dava açın.

Ancak olay Sizin güvenliğiniz içinse, itirazınızın nedeninide anlamış değiliz.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: