Apartman Yöneticisi

Vision-Hakkımızda
Biz Kimiz
Profesyonel Yönetim
Referanslarımız
Medya'da Biz
Bize Ulaşmak İçin
Sorularınız için
Ana Menü
Çevrimiçi Kullanıcılar
· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 2,108
· En Yeni Üye: 41mehmet
Asansör Bakımı
Çatı Bakımı
Havuz Bakımı
Bahçe Bakımı
Isı Tasarrufu
Ev Bakımı
Yangın
Editörden

Bazı Yargıtay Kararları
KIŞ BAHÇELERİ
D.GAZ ACİL
İSTANBUL'DA ULAŞIM
ÖRNEK
VİDEO
-videolar


01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
APARTMAN YÖNETİCİLERİ KİMLİK BİLDİRMEYİ ATLAMAYIN...
HaberlerOya ARMUTÇU  



Ankara'yı hırsız korkusu sardı. Hepimizin bir yakınının evine hırsız girdi. Önünde polis bekleyen lojmanlar bile artık güpegündüz soyuluyor.

41 yıldır Kavaklıdere'de oturan Çetin Leventoğlu'nun Bülten Sokak'ta oturduğu apartmanda da son iki yılda ona yakın hırsızlık olmuş. Leventoğlu, yöneticilerin bir daire satıldığı, kiralandığı veya binada bir işyeri açıldığı zaman kimlik bildirme formunun muhtara ve karakola verme zorunluluğunu anımsatıyor.

ANKARA'yı hırsız korkusu sardı. Hepimizin bir yakınının evine hırsız girdi. Önünde polis bekleyen lojmanlar bile artık güpegündüz soyuluyor. 41 yıldır Kavaklıdere'de oturan Çetin Leventoğlu'nun Bülten Sokak'ta oturduğu apartmanda da son iki yılda ona yakın hırsızlık olmuş.

Leventoğlu'nun, hepimizi ilgilendiren basit ama çok önemli birkaç önerisi var. Olayların arkasında biraz "toplumsal vurdum duymazlık" olduğunu düşünüyor. Çoğu işyerine dönen apartmanlara, "kim giriyor, kim çıkıyor" diye kulak kabartılmasını öneriyor. Oturduğumuz apartmana "Dikkat ve özen" istiyor. Apartman yöneticilerinin bir daire satıldığı, kiralandığı veya apartmanda bir işyeri açıldığı zaman "Aile beyan formu" ve "İşyeri kimlik bildirme formununu" muhtara ve karakola verme zorunluluğunu anımsatıyor. Leventoğlu, yöneticilerin çoğu zaman bu görevi "atlandığı" uyarısı yapıyor. Leventoğlu'nun mektubu bakın şöyle:

GENELDE ATLANIYOR

"1966 senesinden beri Kavaklıdere'de oturmaktayım. Binamızda son senelere gelene kadar huzur dolu bir yaşam vardı. Son senelerde kanunda yeri olduğuna dayanarak iki avukat bir doktor, bir muhasebe bürosu açıldı. Böylece binaya giren çıkanlar belli olmadığından son iki sene içinde ona yakın hırsızlık oldu. Bunların oluşumunda gündüz saatleri de dahil. Bütün olaylarda toplumun vurdum duymazılğı olduğunu düşünüyorum. Bir diğer konu da yöneticilerin görevleri arasında yeralan bir kat satıldığı vyea kiraya verildiği zaman aile beyan formu ve işyeri kimlik bildirme formu doldurularak, muhtara veya karakola verilmesi mecburidir. Bu büyük bir çoğunlukla yapılmamaktadır. Böylece binada oturanların kimlikleri ve işleri belli olmamaktadır. Bu kaçak işçi çalıştırmak veya Maliye müracaatlarının yapılmaması hakkını bile doğurmaktadır..."

BİRAZ ÖZEN VE DİKKAT

Ben de Leventoğlu'na hak verdim. Artık bir küçük bir kasaba büyüklüğündeki sitelerde oturduğumuz, işyerleri de gözönüne alınınca, buralara kimin girip kimin çıktığının belli olmadığına göre apartman yöneticileri ile o binada oturanlar güvenlikleri için çevrede olana bitene duyarlı olmalılar belki de.

KANUNA GÖRE DE ZORUNLU

Kimlik Bildirme Kanunu'nun beşinci maddesi Leventoğlu'nun dikkat çektiği bu konuyu düzenliyor. Kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda, aile reisleri, bildirim formunu yöneticiye vermekle yükümlü. Yönetici de muhtara ve karakola vermekle Yani kanun yöneticiye apartmanda oturanların kimliklerini bildirim zorunluluğu getiriyor. Yerine getirmeyen sorumlu yöneticiye ise sadece 1 YTL para cezası öngörülüyor. Ama 15 Ağustos 2007'de yürürlüğe girecek "Adres Kayıt Yönetmeliği" bildirilen adresin gerçeğe aykırı olması halinde, ilgilisini 4 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

HIRSIZLIĞA KARŞI BASİT AMA ETKİLİ ÖNLEMLER

EMNİYET kaynaklarının hırsızlığa karşı sıraladığı basit ama etkili önlemler de bakın şöyle:

Ev ve dairelerinizin birinci, ikinci kat balkon ve pencerelerinin kilitleri sağlam ve demir olsun

Kapılarda çift kilit bulundurup, geceleri kapı arkalarına emniyet zincirin takın

Evlerinizi kısa süreli olarak terk edeceğiniz zaman özellikle geceleri bir lambayı yanık bırakın

Apartman kapıları sağlam olsun, zil tertibatı taktırın

Apartman yöneticisi tarafından apartman kapıcısının dikkati çekilerek apartmana giren yabancı şahıslar takip altına alınsın

Sokak lambalarının yanık tutun

İşyerinizin kapılarına sağlam kilit takın, camlarının demirli kepenkler ile muhafaza altına alın

Şüpheli şahısları her an 155 numaralı telefona ihbar edin

İşe alacağınız şahıslar hakkında ön bilgi sahibi olmak için geçmişleri hakkında bilgi toplayın. Herhangi bir olay vukuunda en yakın bölge karakoluna bilgi vererek görevli isteyip, olay yerinin incelenmesinin sağlanmasına, görevliler olay yerini tetkik edinceye kadar hadise mahallini muhafaza altına alınmasını sağlayın

Oto park edildiğinde, oto içersinde ehliyet, ruhsat, para ve kıymetli evrak bulundurmayın

Otoların ön ve arka bölümlerinde dışarıdan bakınca ilgi çekici eşyalar bulundurulmayın

Otolara hırsızlık olaylarına karşı alarm tertibatı taktırın
Yorum
Henüz yorum yazılmamış.
Yorum yaz
Yorum göndermek için lütfen üye girişi yapın.
Oylama
Sadece üyeler oylayabilir.

Oy verebilmek için lütfen üye olun ya da üye girişi yapın.

Henüz bir oylama yapılmamış.
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola



Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kat Mülkiyetine Geçiş

Sorularınız İçin

e-SSK



Atesci Belgesi

dask
Kat Mülkiyeti Kanunu

Bilgi Bankası

Mevzuat

MODA
-videolar
içerik koruması