01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
Apartmanyoneticisi » YUKARDAKİ BAŞLIKLARA GİRMEYEN SORULARINIZ » DİĞER SORULARINIZ
 Basligi Yazdir
Ev-Ofis (Home-office) çalışma hakkında.
Ozgurp
Merhaba; yaklaşık 1 yıldır oturduğum sitede evden çalışıyorum. İşim çocuk kitapları yazmak; eleştiri ve yorum yazmak ve çocuk kitapları siteleri için değerlenedirmeler yazmak.

Şu an oturduğum siteye tanışırken mevcut yöneticiye durumumu anlattım; halka açık bir iş yapmadığımı, gelen giden olmayacağını kargoyla kitaplar gelip gideceğini ve evden çalışacağımı ilettim ve sakıncası yok cevabını aldım. Evsahibim de aynı şekilde durumdan haberdardı zaten.

Bu arada üyesi olduğum küçük bir derneğin (proje yönetimi üzerine sektörel bir dernek) irtibat ofisi olarak adresimi göstermesinde sakınca duymadım. Tüm gün evde olduğum için gerektiğinde telefona veya postaya bakmak kolay olacaktı. (Bu arada hiçbir geleni gideni olmayan sadece telefon numarası olan kullanılan bir mesleki dernek)

Bugün site yönetiminden noter üzerinden bir ihtar alarak adresimin dernek ofisi olarak kullanılamayacağına dair bir ihtar aldım. Derneğin resmi adresi benim adresim değil bu arada. Bir an önce bu duruma son verilmesini vb. isterler. Yoksa kiracı olarak beni ve ev sahibimi mahkemeye vereceklerini söylerler.

Ne yapmam gerekir? İhtardan önce kapımı çalıp bu durumu öğrenebilirlerdi de. Hemen bir avukatla görüşmeli miyim?

Dernek konusunun dışında ev-ofis çalışmamın sakıncalı bir durum yaratması söz konusu olabilir mi? Bu konuda ne yapmam gerekir?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
 
editor
Dairenizden çıkmanız için açılacak davayı bekleyin ve bundan sonra bir avukat tutarak, tahliye gerekçelerine itiraz edin.
 
www.apartmanyoneticisi.com
semihyldz06
Merhaba Özgür Bey, umarım evden çalışmanın bir engeli yoktur. Ben de evden web tasarım yapıyorum. Bizim gibi çok sayıda insan işyeri kiralayacak durumda olmadığı için bu yolu kullanmak zorunda. Aksi takdirde geçim çok zor...
 
editor
KMK'nu gereği, Bağımsız bölümleri kullanım amaçları dışında kullanmanız mümkün değildir.

Ev adresinizi, dernek, yada şirket adresi olarak belirler, ve bunuda resmi makamlara iletirseniz, bu konuda Apartmanın Kat malikleri kurulundan izin almanız gerekir.

Home-ofis anlayışında bir proplem yaşayacağınız zannetmiyorum.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: