01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
Bananecilik ve hukuk yardımı
9village
Benim oturduğum binadaki adaire bir akrabama ait. Yıllardır ben oturuyorum her sorun bana ait.
Binamızda sıra ile yöneticilik yapılmaktadır. Kimse yöneticilik yapmak istemektedir herkez bir birine saygılı değildir. Adam korkutma huyuna kadar her türlü saygısızlık mevcut.

Ben çatı teras daireyim. Yıllarca tepeme su aktı zorla çatı yaptırıldı yan komşum çatı dairesi ile birlikte bizden fazla para alındığı halde çatı hem eksik yapılmış hemde artan para ile başka iş yapılmış sonradan öğrendik.

Binada ne defterler onaylatılıyor ne banka hesabı var. Nede toplantılara doğru düzgün kimse katılıyor son2 toplantıya saygısızlık yüzünden inadına bende katılmadım kimseyle kavga edemem dedim. Zaten hastanede anneme refakat ediyordum.

Binaya mantıksızca ısı izolasyonu mantolama yapıldı. İstanbul için 4cm verilen ts826 standardına uyuılmadı. 4cm mermer alüminyum uzatma ve çatı dereleri tamiri işini ve (benim tarafımda sprey poliüretan su ve ısı yalıtımı var. 3700 tl ödedim. 200 tlsi teras için çıkarsak 3500tl.) aynı işlem Yan komşumada yapılacaktı ve çatı bütünlük sağlayacaktı. Ve bu işlem komple fiyata dail olacaktı 42000 tla rakam verilmişti. Sert köpük mavi dow pakaet sistem için. Filesine yapıştırıcısına kadar. Yumuşak kırçıllı karbon denen köpük içinse 38000 e kadar rakam düşmüştü tek sorun işin yarısı nakit isteniyordu. Ama kouşmaya bağlıydı yönetici hiç konuşmaya yanaşmadı. Sedece birkez çağırıp adamla dalga geçti. Bu firmaya iş verilmedi. Ben izolasyon işinden çok iyi anlarım.

İş 40700 tl ye başka bir firmaya verildi 12 taksit peşinsiz. Birde en alt katta bir dükkandan 800 veya 1000 tl alında dendi. Yani rakamlar aynı. Ve yapılan işlem 3cm yumuşak köpük. Çatı dereleri yapılmadı. Çatı izolasyonu yapılmadı. Ben dedim ne yaparsan yap gene bu firmaya ver icabında 45000 tl ye ver beni alakadar etmez. Hatta 10 milyar daha fazla ver en alt kattaki dairede yapılsın. (Alt daire kapısı ayrı diye. Ben daha gelmeden önce ayrı tutulmuş aidat vermiyorlar. Zaten herkez banane çekiyor bizemi sordudaa aldı diyor. Aynı şeyi çatı daireleri yani bizlerede diyorlar. ) katılmazsa mahkemeye verilir. Çünkü oraya ve kömürlüklere sığınağa su girmekte bina alttan çürümekte. İzolasyonun manası sadece manto ısı değildir. Komple bütündür. Ve sözde yeni çıkmış veya çıkacak kanun varsa 2017den bahsediliyor. Binalar A nerji B enerji diye etiketlenecekmiş. Bu durumda tekrar masraf çıkacak. Tekrar baş ağrıyacak mailen hep uyardım ama sö dinlenmedi tabi. Ses yükseltildi üstelik çünkü binada işi bilenler yok şimdi 3cm straforla oyalanıyorlar. Standart 4cm iken. Aslında bu satndartta yetersiz Avrupa ile hemen hemen aynı iklimdeyiz. 16cm ugulanıyor oralarda..

Ben yazın hastanedeyken en alt komşu benim terastan aşağıya. Anten kablosu sallandırmış. Alt akatlar gelmiş bana bağıryor neden izin verdin diyerek. Yöneticye söyledim banane dedi zorladım polsi biz gelir yöneticiyide alır keseriz dedi.. Yaptırıcam dedi umursamadı senesinin dolmasını bekledi savcılığa verdim yöneticilikten kurtulsa bile suçludur dedim. Cevap bile yok.

Yeni yöneticide banane deyip bina sakinlerine küfrediyor herkez birbirinin kuyusunu kazıyor deyip ben para toplayamıyorum diyor.

Ben sağa soal sordum hakim binaya el koydurur ama bina usulsüz işlemlerden dolayı kötü ceza yer dediler. Ben ne yapabilirim hem ceza yenmesin hemde işler yoluna girsin istiyorum. Kavga etmektense özel şirket tutulsun istiyorum. Ama öncelik duruma hakim bir el koysun istiyorum binada tekim diğerleri birbirlerine kızsalar dahi. Herkez durumundan memnunki boşver diyorlar. Yani hepsi aleyhime hemen birleşirler. Fakat yapılan eksik işlerde hakimde bilirkişide görme özürlü olmazsa ben haklı çıkarım. Çok sert şekilde kanunun tokadını yemeleri lazım ama binaya ceza çıkmadan. Yoksa bunlar adam olmazlar. Cezayıda umrusamam ama insan olarak zor geçinenleri düşünmek lazım.

Kanuni olarak ne yapabilirim selamlarımla.
 
editor
İlk Olağan genel kurulda, Yöneticiyi ibra etmeyip, karar defterine hesap durumu için şerh koymalı ve sulh hukuk mahkemesinden yöneticinin hesaplarının incelenmesini talep etmelisiniz.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: