01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
ASANSÖR BOŞLUĞUNA ASANSÖR YAPILMASI HK.
bht
Sn. Yetkili,

Öncellikle böyle bir hizmetinizden ötürü emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Yaklaşık 30 yaşında olan Apartmanımızın Yöneticisiyim. Apartmanımız yapımı sırasında mimari projesinde mevcut olan asansör boşluğuna asansör yapılmayarak, asansör boşluğu duvarla kapatılmıştır. Biz projede ve gerçekte var olan bu boşluğa asansör yaptırmak istiyoruz. Apartmanımız 21 Daire + 2 Dükkan olmak üzere toplam 23 bağımsız bölümden oluşmaktadır. 5 Daire + 2 dükkanın Malsahibi tek bir kişinindir ve bu kişi asansör yapımı dahil masraf olacak en ufak bir şeye katılmamaktadır. Buna göre:

1-Asansör yapımı için ne kadar çoğunlukta karar gereklidir? Şu an 13-14 daire bu kararı onaylamakta olup, bu çoğunluk yeterli midir?

2-Dükkanlar bu oylamada sayılıyor mu; yoksa sadece daireler mi sayılır?

3-Yeterli çoğunluk sağlanıp karar alındıktan sonra, karara muhalif olan ve masraflara katılmayan kat maliklerini icraya vererek, payına düşen masrafı onlardan alabilirmiyiz?

4-Bina 30 yıllık ve kat irtifaklı olması Asansör yapımına yasal olarak engel olur mu veya başkaca bir yasal engel var mı?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederiz.
 
editor
Bu konuda tam bir cevabımız olamayacaktır. KMK'nunda demirbaş alım bakım ve onarımı için maddeler bulunmaktadır.

Ancak, buradaki eksik Mal sahiplerinden değil, müteahhitten kaynaklanmakta ve sorumlusu o iken ona dava açılmamasından dolayı sorun ortada kalmış görülüyor.

bana kalırsa, bunu katılan kat maliklerince yapmalı, katılmayan daireler için katılana kadar kullandırmama hakkınızı kullanmalısınız.

Yada vermeyen dairelere icra takibi yapar, itiraz ederlerse, itirazın iptali davası açarak, asansör ödemesinden sorumlumu değillermi, mahkeme kararı ile öğrenebilirsiniz.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: