01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
Apartmanyoneticisi » YUKARDAKİ BAŞLIKLARA GİRMEYEN SORULARINIZ » DİĞER SORULARINIZ
 Basligi Yazdir
kömür alımı
halil murat
bu yıl apartman yöneticiliğine seçilmeme rağmen, bazı daire sakinleri, "...biz kömürümüzü kendimiz alacağız, hissemize düşen miktarı kendimiz anlaştığımız firma ile getireceğiz " dediler. 15 daireli bir apartmanda, iki dairenin kendini bu şekilde soyutlayıp, kendi seçtikleri firmadan kömür alımı yapma hakları mevcut mu? burada herbir daire sakininin ad ve hesabına hareket etmekle yetkili kılınan yöneticininin, apartman adına kömür için sözleşme imzalaması, bu iki sorunlu daire sakinini bağlar mı? sonuçta o iki daire sakini "biz kömür alamayacağız" deyipde, direngen konuma düşmüyor, kömür alacaklar ama bu kendi seçtikleri firma aracılığı ile olacak. bunun hukuki dayanaklarını açıklarsanaız sevinirim teşekkürler.... (Murat)
 
editor
Genel kurulda karar altına alınan bu iş için yetkili ve sorumlu kişi yönetici yada genel kurulun yetki verdiği kişilerdeir.

Bu yetki size verildiğine göre, sizde apartmanın ihtiyaçlarını en iyi ve en ekonomik yoldan çözeceğinize göre,

o iki dairenin teklif aldığı yerden de teklif alır, kat malikleinden oluşturacağınız komisyonla, ( genel kurulda belirleyeceğiniz kat maliklerinden oluşabilecek bir kurul olmalıdır)

teklifleri inceler, karar verir, malı alır ve komısyon eşliğindei binada teslim alırsınız. ( sizi suistimalle suçlamalarını önlemek adına alınacak bir tedbirdir)

Kat maliklerine hisseleri oranında düşen borcu toplar, vermeyenleride icraya verirsiniz.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: