01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
Doğalgaz hattı bulunan binada soba yakılırmı?
tokgoz
Merhaba
4 gün önce yünetici olduğum binanın doğalgaz hattı bulunduğu halde maddi durumu zayıf olan kat malikleri kış aylarında soba yakmaktadır. Binanın inşaatı sırasında soba için örülen duman bacasının hatalı yapıldığından dolayı 1.katta yanan sobanın üst katlardaki dairelerin salon ve odalarının kapı pervazlarından, elektrik kontaklarından ve havalandırma boşluklarından duman çıkıyor
Dolayısıyla soba yakmayan ve evleri duman olan kat malikleri sobanın yakılmayacağını, soba yakmanın yasak olduğunu, yakıldığı takdirde en üst katta bulunan kat maliki salonundan geçen duman borularını kırıp komple kapatacağını söylüyor. Yönetici olarak ortak kullanım olan bacaların komple yıkılıp yeniden yaptırılmasını önerdiğimde 13 dairelik binada 5 kat maliki kabul ediyor 8 kat maliki onay vermiyor.
Soba yakanlar her ne olursa olsun yakacağını Yakmayanlarda şikayet edeceklerini dile getiriyorlar

Yönetici olarak
1 doğalgaz hattı bulunan binada soba yakmak yasakmı ? Apartman yönetmeliğinde böyle bir kanun maddesi varmı? Yada belediye yasakladımı?
2 Soba yakılmaya devam edilirse şikayet nebzinde.Soba yakan kat maliklerinin kim tarafından ve ne tür bir ceza alabilir?
3 Soba yakılmaya devam edildiğinde ve en üst kattaki kat maliki gerçekten soba bacalarını kırıp iptal etmek gibi bir işe kalkışırsa Yönetici olarak tutanak tutup şaitlerle beraber binanın ortak alanını kullanılamaz hale getirdiği için alacağı ceza nedi?
Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden vakit ayırdığınız için çok teşekürler. Hanifi TOKGÖZ
 
editor
1- Ankara'da Doğalgaz hattı bulunan binalarda soba yakılması konusunda bir yasak olup olmadığını Büyük şehir belediyesinden öğrenebilirsiniz.

2- Yukarıdaki cevabın devamı olarak yasak ise, şikayet mercii belediye dir.

3- Önce beleiye ye şikayet etmeli, ve sonrada sulh hukuk mahkemesinde ortak alan tecavüzü olarak dava açmalısınız.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: