01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
Apartmanyoneticisi » YUKARDAKİ BAŞLIKLARA GİRMEYEN SORULARINIZ » DİĞER SORULARINIZ
 Basligi Yazdir
Çooooook Acil Eski yönetim hk.
nadionur
Sayın ilgililer, ocak ayında yönetici seçildim. Defter kayıtlarına göre devir teslim aldım. 7 adet de borçlu daire makbuzları teslim aldım. Bu makbuzlarla tahsilat yaparken bir daire sakini borcu olmadığını söyledi. Bunun üzerine geriye dönük defterleri kontrol ettim. Çok üzücü bir durumla karşılaştım. 5.000,00 TL den fazla açık olduğunu tesbit ettim. Bu durumda ne yapmam lazım. Bu durumdan Yönetim Kurulu mu sorumlu, yoksa deferi yazan, paraları toplayan mı? Çok zor durumdayım. Şu anda kimseye kimseye birşey söyliyemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İşlerinizde sonsuz başarılar dilerim.
Saygılarımla,
Nadi YÜKSEL
 
hasan_celik
Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülür vekarara bağlanır.

Yapacağınız ilk iş eski yöneticiyi çağırıp eksik olan parayı ve borcu olmadığını iddia eden daire sakini ile ilgili durumu konuşun. Eğer çözemezseniz. Kat malikleri kurulunu olağanüstü toplantıya çağırın. Bunun için toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek zorundasınız.

İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda yeter sayısının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir. (Ek cümle: 5711 - 14.11.2007 / m.14) İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamaz.

İlk toplantıda yeter sayı kat maliklerinin sayı ve arsa payı oranından yarısından bir fazlasıdır. İlk toplantıda yeter sayı oluşmazsa ikinci toplantıda yeter sayı aranmaz.

Toplantıda incelediğiniz ve eksik gördüğünüz hususları söyleyip karar alınmasını isteyin. Yöneticinin kanunda geçen ilk görevi Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesidir.

Karara göre hareket edin. Ve kararı mutlaka noterin onaylamış olduğu karar defterine yazıp toplantıya katılanlara imzalatın

 
Atlanilacak Forum: