01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
Apartmanyoneticisi » YUKARDAKİ BAŞLIKLARA GİRMEYEN SORULARINIZ » DİĞER SORULARINIZ
 Basligi Yazdir
gelir gider ve diğer apart. defterlerini yasal hale getirme?
erkan4477
SadSadÖncelikle insanları aydınlatan bir site hazırladığınız için teşekkür Sadederim. Benim sıkıntım şöyle: bursa yıldırım ilçesinde yaklaşık ikibuçuk senedir yöneticilik yapmaktayım 24 daireli ve bir küçük kapıcı dairesi olan apartmanını gelir gider işlemedefteri ,makbuz koçanları,karar defteri,gider kuponu vs bulunmakta daha önceki yönetimde olduğu gibi aynen bende ondan aldığım düzeni devamettirmekteyim ama biz yazıp çıziyoruz ama bir resmiyete dökemedik çünki defterlerde tastikleme ve yasal olan birşey yok bu durumu fırsat bilen 4 daire sakini (3ev sahibi,1 kiracı) yaklaşık 1i altı yıldır diğerleri 2,3 yıldır aidat vermiyor ve alamıyoruz ... aidatlarımızı kapcı dairesi su elektrik gideri ,otomat,yangıntüpleri dolumu,temizlik malzemesi ,boya bakım vs işlerde harcanıyor ama verenler aynı ödemeyenler hep aynı daireler... uzun lafın kısası ben bu şahısları uyarmaktan bıktım usandım avukat yolu ile gereken işlemleri yaptırmak istiyorum bana neolur yardımcı olun defterleri nasıl tastik ettireyim kimlere gideyim ne yapayım yardımlarınızı bekliyorum saygılar erkan...
 
editor
Harcamalarınızın makbuzlu olanlarından oluşturacağınız bir borç durumuna göre, ödeme yapmayan dairelere paylarına düşen borçları bildiri bir ihtarname gönderin, ödeme yapmazlar ise icraya verin.

Bu arada da Olağan genel kurul dönemi geldiği için, bir karar defteri alıp noterden onaylatın. Sonrada usulüne uygun bir genel kurul düzenleyerek, yönetici seçin ve aidatları tespit edin, karar defterine yazın. Ve tüm kat maliklerine elden imza yada tahahütlü posta ile gönderin.

Ve 2010 döneminde herşeyi usulüne uygun tutun. ( Bir bankada da bir apartman hesabı açmayı unutmayın)
Düzenleyen editor Düzenleme Tarihi: 02-01-2010 19:10
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: