01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
Apartmanyoneticisi » YUKARDAKİ BAŞLIKLARA GİRMEYEN SORULARINIZ » DİĞER SORULARINIZ
 Basligi Yazdir
Isı Ve Ses İzolasyonu
kemal
Sayın Site Yöneticileri;
23.09.2008 tarihinde, Emlak Bankası tarafından 1997 yılında yapılan bir sitenin, 12 kattan oluşan bir bloğunun, zemin katından bir daire alarak taşındık. Ancak, havaların soğumasıyla kalorifer yandığında; zaman zaman konutumuzda, dışarıdan gelen bir uğultu halinde ki ses ile birlikte zeminde bir titreşim fark ettik. Araştırdığımızda bizim konutumuzun tam altına isabet eden bölümdeki kalorifer kazanından kaynaklandığını (kazanın özellikle turbo olarak ısıtmaya geçtiğinde) tespit ettik. Bu durumu, kısa bir süre sonra yapılan genel kurulda dile getirdik. Genel Kurula katılan bazı kat maliklerinin de bize yaptığı açıklamalardan, Merkezi ısıtma sisteminin daha önce den kömürlü olduğunu, daha sonra doğal gaza dönüştürüldüğünü, bu nedenle kazanın değiştiğini, hatta o dönüşüm sırasında piyasa araştırmasını yapan, o dönemde bina yönetiminde de bulunan bir kat malikinin de "fiyat farkı nedeni ile sessiz ve daha nitelikli bir kazan yerine, sesli çalışan bu kazanı tercih ettiklerinir1; de öğrendik.

Ayrıca, bu şikayetimizin yanı sıra, konutumuzun da soğuk olduğunu, ısınmada da sıkıntımız olduğunu belirttik. Bu durumun da, kazan dönüşümünden kaynaklanabileceğini de belirttik.
( Kazan dairesinin havalandırılabilmesi için dış cepheye açılan kapı ve pencerelerde havalandırma boşlukları var, bu nedenle bu alanda , sürekli bir hava sürkilasyonu oluşmaktadır. Ayrıca, bunun yanı sıra sonradan doğalgaza dönüştürülen kazan da çevresine ısı vermemektedir.) Bu nedenlerle söz konusu mağduriyetimizin giderilebilmesi için, bizim konutumuzun zeminine denk gelen alanın, ses ve ısı izolasyonun yapılması gerektiği konusunda ricada bulunduk. Bu talebimiz karşısında apartman yöneticilerince; yönetim tarafından yapılması konusunda zorunlu olmadıklarını, bizim araştırarak bu konutu almamız gerektiğini, hatta bu izolasyonun gerekli olmadığını, gerekli olsaydı bankanın zaten bu izolasyonu önceden yapabileceğini, ayrıca bu talebimizin çok masraflı olacağını, bunun da aidatlardan da karşılanamaz bir bedel olduğunu açıklamışlardır. Bizde kendilerine; bu durumun kimsenin keyfiyetin de olamayacağını, bankanın teslimi sırasındaki ısı sisteminin, daha sonradan bina yönetimce değiştirilmesinden kaynaklandığını, bu konuda yasal haklarımızı arayabileceğimize rağmen, iyi komşuluk ilişkileri içerisinde çözmek istediğimizi, hatta ses ve ısı izolasyonunun birlikte yapıldığında konutumuzun 93 metrekare olmasına rağmen en azından 50 metrekarelik (kazanın isabet ettiği bölge) kısmının yapılabileceğini ve işçilik bedelini de bizim karşılayabileceğimizi belirttik. Bunu üzerine toplantıya katılanların oy çokluğu ile karar defterine, bize ait bölümün zemini için ses ve ısı izolasyonun yapılacağı konusunda karar alındı.
Ancak birkaç ay sonra, yönetici ve yardımcıları bizi davet ederek, piyasa araştırması yaparak bir maliyet çıkardıklarını, ses ile ısı izolasyonu nu birlikte yapamayacaklarını sadece ısı izolasyonu için bize 300 tl. ödeyebileceklerini kalan miktarın da bizim karşılamamızı, hatta yönetim tarafından bize bu bedelin peşin ödenerek, bizim yaptırabileceğimizi teklif etmişlerdir. Ancak bizim yaptığımız araştırma sonucunda, bizim şikayetlerimizin giderilebilmesi için, işçilik hariç, bizim çok daha fazla bir bedel ilave etmemiz gerektiğini, tespit ettik.

Bu durumda;

1-Kalorifer kazanı değişikliğinden kaynaklanan söz konusu talebimizin, Apartman Yönetimi tarafından yapılması gerekmez mi?

2-Zemin katta oturmamıza rağmen, asansör masraflarına (apartman giderleri arasında büyük bir yekün tutan) katılmak zorunda mıyız?

3-Önümüzde ki günlerde yapılacak olan Genel Kurulda, karar alınması beklenilen çatının yenilenmesine (yaklaşık 20.000 TL) bu şartlarda, biz de katılmak zorunda mıyız?

Ayrıca, yasal olarak haklarımızı aramak zorunda bırakılırsak, nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda da bizi aydınlatırsanız çok seviniriz.
28.10.2009

[color=red]ÇOK TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN[/color]
 
editor
1.Söz konusu talebinizin genel kurul'da karar defterine işlettiğinizi , ve yönetiminde bu konuda yapabileceklerini karara bağlayıp gene deftere yazdığını farzediyoruz ve bu durumda Yönetim talebinizi kabul etmediğine göre, Sulh hukuk mahkemesine gitmekden başka çareniz olmadığı görülüyor.

2.Yönetim planınızda aksine bir karar yok ise, tüm işletme giderlerine katılmakla yükümlüsünüz.

3.çatı ortak alan olup buradaki tamirlere arsa payınız oranında katılmakla yükümlüsünüz.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: