01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
Apartmanyoneticisi » YUKARDAKİ BAŞLIKLARA GİRMEYEN SORULARINIZ » DİĞER SORULARINIZ
 Basligi Yazdir
ISINMA VE DİĞER GİDERLER HK
unutulan
Ben kiracı olarak merkezi ısınma sistemli bir dairede oturuyorum.Yeni yapılmış iki bloktan oluşan bir site. Yeni taşındım ve kaloriferler yanmadan 6 aylık bir süre il dışında olacağım ve evim boş kalacak. Kışın evi kullanmayacağım için ısınma giderlerini, kaloriferci ücretini ve aidat ödemek zorundamıyım.Veya hangilerini ödemek zorundayım.Teşşekkür ederim.İyi çalışmalar.
 
editor
III- Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma :
Madde 20 -
(Değişik birinci fıkra:13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:
a) Kapıcı, kaloriferci,bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;
Cool Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım,koruma güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; Katılmakla yükümlüdür.
c) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz. (Değişik: 13/4/1983 - 2814/9 md.)
 
www.apartmanyoneticisi.com
akguliso
15 yıldırmerkezi sistemli 40 daireli ap. oturmaktayım ilk önce daire sayısına göre yakacak parası hesaplanıyordu ısınamıyorum diyen petek ilavesi yaptı sonra adaletsizlik oluyor diye petek dilim sayısına göre hesaplanmaya başlandı bu seferde ilave yapanlar sökmeye başladı ben kiracıydım 4 yıl önce aynı ap.ev aldım ara daire olduğu için burası daha sıcak oluyorbu seneye kadar salon, mutfak,y,odası petekleri kapalı tutuyordum busene 8 dilim söktüm bu ay gelen faturada payıma düşen tutar eski petek sayısına göre hesaplanmış ben yenisine göre verdim parayı almadılar ertesi günde panoya yakacak parası vermedi avukata verilecek diye yazmışlar. geçen ay toplantıda mühendis gelsin her dairenin ısı tespitini yapsın petek sayıları belirlensin dendi ama sadece binadan iki kişi daireleri gezip petekleri saydılar fakat üstte dublexlerde oturan iki yönetici dairelerine sokmayıp peteklerini saydırmadılar.ben yakacak parasını vermiyecem demiyorum şimdiki sayıya göre alın dedim almıyorlar o zaman niye sayım yapıldı. şimdi nasıl bir yol izlemem gerekir. teşekkür ederim.
 
akguliso
40 daireli ap.da 8 yıl öncesine kadar gelen yakacak faturası daire sayısına eşit bölünüyordu ısınamıyorum diyen petek ilave etti yapılan toplantıda adaletsizlik oluyor diye petek dilim sayısına göre fiyatlandırıldı buseferde ilave edenler peteklerini söktüler en son 2 yıl önce komşu peteklerinde eksiltme yaptı ben 4 yıl önce aynı binada orta daireye taşındım burası sıcak oluyor diye salon,mutfak, y.odası peteklerini kapamıştım . bu sene 8 dilim söktüm bu ay gelen yakacak listesinde eski sayıya göre yazmışlar ben yeni sayıya göre para verdim almadılar toplantıda mühendis gelsin dairelerin ısı tespitini yapsın dendi . sadece binadan iki kişi daireleri gezip petekleri saydılar ama üstte dublexlerde oturan iki yönetici evlerine sokmayıp peteklerini saydırmadılar komşu soruncada siz eksiltince fark bize binecek demiş ama kendilerinin kaç peteği var kimse bilmiyor.panodaki listeye yakacak ödemeyenler avukata verilecek yazmışlar ne yapmam lazım .teşekkür ederim.
 
editor
Yakıt paylaşımının usule uygun biçimde yapılması ve bunun tespiti için sulh hukuk mahkemesinden bilirkişi talep edin.
 
www.apartmanyoneticisi.com
byurttakal
iyi gunler 32 dairelik bir apartmanda en üst kat ve kuzey cephede oturuyorum..sorunum ısınamamam ısınmak için dier dairelerle aynı parayı oduyorum ama ısınamıyorum..elektırık sobaları yakıyorum..bu konuyla ilgili olarak ne yapmalıyım.yoneticide pek ilgilenmiyor benim aklıma petek sayısını arttırmak geliyor ama dier sakinler razı olmassa bende yakıt parasını diğerlerinden az vermeyi dusunuyorum..lutfen yardım edin zira çok can sıkıcı bi durum..birde 32 dairelik bir apartman sivas sartlarında günde ne kadar kömür yakar ?? araştırdım ama bulamadım..sizden bu konularla ilgili çok acil cevap bekliyorum..ilginize şimdiden çok tesekkur ederim
 
editor
1. Isınmanız için yeterli tedbirleri almalısınız. Doğramaların değişimi ( pen olabilir) - Isıcam, vb. Bunlara rağmen daire içi sıcaklığınız 20-21 arası olmuyorsa, yönetim ile sorunu paylaşmalısınız.

2, Payınıza düşen Yakıt bedelini vermekten imtina edemezsiniz. Bu yöneticinin size İcra takibi açması için yeterli bir şarttır.

3.Sivas'da binanızın istenilen ölçüde ısıtılması için tüketmesi gereken kalori hesabı, Onaylı tesisat projenizde belirtilmiştir. Hesaplama için . size yardım edecek yer TMMOB - Sivas İnşaat Müdendisleri odası olmalı
Düzenleyen editor Düzenleme Tarihi: 21-01-2010 14:02
 
www.apartmanyoneticisi.com
sinekci-fly
DOĞALGAZ merkezi sistemi ile ısınan apartmanın(2000m2 fazla)kombili ferdi ısınma sistemine geçmek mümkünmü.(bazı ap. sakinleri doğalgaz ödemelerini yapmayacağız ve gaz kapatılıncada karar alıp ferdi ısınmaya geçeceği deniyor ..MÜMKÜNMÜ?
 
editor
Doğalgazlı sisteminizi, değiştirebilmek için, 2000m2'nin üzeri için Kat maliklerinin oybirliği gerektiğini biliyorum.

Bu konuda tam bir cevap için İGDAŞ'a başvurmanızı sağlık veririz.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: