01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
ortak kulanım alanı
hekto
sayın site yöneticisi size iki sorum olacak,
1.apartmanımızın ortak bir bahçesi olmakla birlikte zemin katta oturan 2 daire sürekli olarak buraya eşya koyarak bahçeyi kullanmakta,güneş çadırı kurmakta,burada misafir ağırlamakta,masa tenisi oynamaktalar.bu durum diğer kat sakinlerinde sıkıntı yaratmaktadır.bu durum yasalmıdır,konu hakkında ne yapılabilir.
2. ben 1. kat sahibi olmakla birlikte zemin kat daire sahibi bahçenin kirlendiğini ileri sürerek benim ve apartman yönetiminin karşı çıkmasına rağmen benim balkonuma dayalı binadan dışarıya uzanan bir saçak yaptırdı.Bu durum yasal mıdır?Bu saçağı kaldırmak için ne şekilde hareket etmeliyiz? teşekkürler
 
editor
Kat malikleri ortak alanları arsa payı oranında kullanmakta özgürdürler, Tabiki diğer bağımsız bölüm sahiplerini rahatsız etmemk koşulu ile.

Bahsettiğiniz eylemlerden rahatsızlık doğuyor ve şikayet ediyorsanız, yönetim kanalı ile ihtar eder, ve rahatsızlık veren konulara son verilmesini talep edebilirsiniz.

Bahasettiğiniz sacak, Ortak alan bir eklenti olduğundani kat maliklerinin onayı olmaksızın yapılamayacak bir eklentidir.

Gene yönetim olarak ( yada kat maliki olarak tekbaşınıza) ilgili daireye bir ihtarname çekmeli, bahsettiğiniz izinsiz eklentiyi kaldırmasını talep etmeli, talebiniz yerine gelmez ise sulh hukuk mahkemesinde eklentinin kaldırılması için dava açmalısınız
 
www.apartmanyoneticisi.com
hekto
teşekkürler
 
Atlanilacak Forum: