01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
Apartmanyoneticisi » APARTMAN YÖNETİCİSİ » YARGITAY KARARLARI
 Basligi Yazdir
PROJESİNDE ASANSÖR OLMAYAN BİNAYA ASANSÖR
editor
T.C.
YARGITAY
18. HUKUK DAİRESİ
E. 1995/668
K. 1995/1412
T. 6.2.1995

r6; KAT MALİKLERİ KURULU KARARININ İPTALİ ( Projesinde Asansör Olmayan Bir Bina İçin Asansö Yaptırılmasına Dair Alınan Karar )

r6; ASANSÖR YAPILMASI ( Projesinde Asansör Olmayan Bir Binanın Mimari Durumunun Elverişli Olması Halinde Hazırlatılacak Projeye Uygun Biçimde Asansör Tesis Edilebilmesi )

r6; FAYDALI YENİLİK VE İLAVELER ( Projesinde Asansör Olmayan Bir Binanın Mimari Durumunun Elverişli Olması Halinde Hazırlatılacak Projeye Uygun Biçimde Asansör Tesis Edilebilmesi )
634/m.42, 43

ÖZET : Projesinde asansör bulunmayan bir binanın mimari durumunun elverişli olması halinde, anagayrimenkulün pay ve paydaş çoğunluğunca hazırlatılacak ve yetkili mercilerce onaylanacak bir projeye uygun biçimde, asansör tesisi mümkündür.

DAVA : Dava dilekçesinde kat malikleri kurulu kararının iptali istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davalılar vekili tarafından temyiz edilmiştir.

Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:

KARAR : Projesinde asansör bulunmayan altı katlı bir binanın mimari durumunun elverişli olması halinde, anagayrimenkulün pay ve paydaş çoğunluğunca hazırlatılacak ve yetkili mercilerce onaylanacak bir projeye uygun biçimde, asansör tesisi, Kat Mülkiyeti Kanununun 42. ve 43. maddeleri kapsamında mütalaa edilebilirse de, dosya içerisinde böyle bir incelemenin kat malikleri kurulunca yapılamadığı ve proje yaptırılıp onaylattırılmadığı anlaşıldığından karar doğrudur.

SONUÇ : Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı deliller ile kanuni gerektirici sebeplere göre, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usule ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye onama harcının temyiz edene yükletilmesine,
6.2.1995 gününde oybirliğiyle karar verildi.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: