01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
YÖNETİCİ İLE BAŞIMIZ DERTTE
horli
SLMLAR:
YAKACIKTA 5 BLOKTAN OLUŞAN SİTEDE OTURUYORUM.HİÇKİMSENİN TAPUSU YOKTUR.SADECE SATIŞ BELGELERİ VARDIR.BENİM DAİREMDE ÖNCELERİ KALÖRİFER DAİRESİ İKEN ONARIM YAPTIM DAİREYE ÇEVİRDİM BENİMDE TAPUM YOKTUR.
BENİM DAİREYE GİRİŞİM ANA KAPIDAN DEĞİLDİR.APARTMAN ORTAK İŞLERİNDEN MERDİVENLERİNDEN , HİÇBİŞEYİNDEN FAYDALANMAM.AMA GENE AİDAT ÖDÜYORUM.
1 SENEDİR ÖDEMİYORUM.ACABA AİDAT İÇİN ORTAK ALANLARDAN FAYDALANMA , KAPICI HİZMETİ ALMA FALAN FAİDELENME ZORUNLULUĞU VARMI .ÖDEMEK ZORUNDAMIYIM BU AİDATI.
İCRAYA VERİLİRSEM. NEYE GÖRE YAPILACAK TAPUM YOK BİLEM.YÖNETİCİLİK NEYE GÖRE KİMSENİN TAPUSU FALAN YOK .LÜTFEN YARDIM EDİN.TEŞEKKRLER
 
esrabadat
Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerinde kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz. Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir.Kat Mülkiyeti kanununun 20.maddesini incelersen anlarsın.
 
hacii46
selam apartmanda doğal gaz çekildi kapıcıya ihtiyaç kalmadı yöneticiyi kat malikleri olarak toplantı yaptıramıyoruz. nedeni kapıcının durumu görüşülecek olmasından dolayı toplantıya zorlamak için apartman aidatlarını ödemedik o da bizleri icraya verdi.kat malikleri toplantısında vekaleti olmayan kiracılar söz sahibi mi ? yönetici seçerken oy kullanma hakkı var mı? yönetici kiracıların oyunu alarak seçilmiştir keyfi davranıyor.apartmanda sürüyle güvercin besleniyor kaldıttıramıyoruz kat maliklerine karşı intikam duygusuyla apartmanın ağaçlarını kesti.1. mahkemeye gelmediler mahkeme 1 seneyi geçti bir netice yok.avukat tutuldu bi netice hanüz alamadık.apartmanda komşuculuk ilişkisi koymadılar , huzur koymadılar lütfen cevap bekliyorum saygılar...
 
editor
hacii46 yazdı:
kat malikleri toplantısında vekaleti olmayan kiracılar söz sahibi mi ? yönetici seçerken oy kullanma hakkı var mı?


Kat malikleri genel kurulunda kat malikleri ve yazılı vekaleti olan diğer kişiler ( kiracılar yada başkaları) oy kullanabilir.

Aksi durumda Yönetici usulsüz seçilmiş olurki, aldığı kararlarda usulsüz olur. Kararlar size tebliğ edildiği andan itibaren 2 ay içinde genel kurulun yönetici secimi maddesinin iptali için dava açmalısınız.
 
www.apartmanyoneticisi.com
editor
Aidat ve genel giderlere katılma yönündeki zorunluluk maddesini değerli misafirimiz "esrabadat" gerektiği şekilde aktarmış.

Ancak, tapunuz olmadığı ve "nasıl alacaklar" yönündeki tespitleriniz içinde, ben olsam şunu yapardım.

Bırakın icraya versinler, itiraz eder icrayı durdurursunuz, dava açarlar ve sizin neden aidat ödemeniz gerektiğini ispatlamak zorunda kalırlar.

Biraz uzun ve kaybederseniz pahalı bir çözüm ama zannediyorum böylece içinizde rahat eder
 
www.apartmanyoneticisi.com
agatha
iyi günler.
ankarada 9 daireli bir apartmanda oturuyorum.ev sahibim aynı zamandada apartmanın sahibi ve yönetici damadı.aylık 150 ytl aidat günü geçirilmeden düzenli olarak yatırılıyor.ama kış ayları geldiği zaman kaloriferler yöneticinin isteği doğrultusunda kendisi evde bulunduğu zamanlarda yakılıyor.kendisi şu anda seyahatte ve apartman görevliside yönetici yaktırmıyor dediği için kaloriferi kapalı tutuyor.yasal haklarımız nelerdir.nasıl bir yol izlemeliyiz.
 
editor
Konu ile ilgili öncelikli yapacağınız şey, yönetici ile diyalog'a geçmek.

Bu çözüm sağlamazsa kanuni olarak yapacağınız tek şey, yönetici için bahsettiğiniz konular ile ilgili olarak "Yöneticinin görevlerini yerine getirmediği" iddiası ile dava açmak olabilir.

Siz genede bir Avukattan tavsiye alınız.
Düzenleyen editor Düzenleme Tarihi: 01-11-2008 21:11
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: