Apartman Yöneticisi

Vision-Hakkımızda
Biz Kimiz
Profesyonel Yönetim
Referanslarımız
Medya'da Biz
Bize Ulaşmak İçin
Sorularınız için
Ana Menü
Çevrimiçi Kullanıcılar
· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 2,108
· En Yeni Üye: 41mehmet
Asansör Bakımı
Çatı Bakımı
Havuz Bakımı
Bahçe Bakımı
Isı Tasarrufu
Ev Bakımı
Yangın
Editörden

Bazı Yargıtay Kararları
KIŞ BAHÇELERİ
D.GAZ ACİL
İSTANBUL'DA ULAŞIM
ÖRNEK
VİDEO
-videolar


01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
TAPU'DA ÖNCELİK TÜKETİCİYE AİT....
HaberlerTüketici Mahkemesi, satın aldıkları evlerin tapusunu alamayan on binlerce kişiyi ilgilendiren bir karar verdi. Mahkeme, inşaat şirketinden alacaklı olanların tapuya koyduğu hacizleri, “Öncelik tüketiciye aittir” diyerek doğrudan kaldırdı.

Mahkeme, üzerinde çok sayıda haciz bulunan tapunun sorunsuz bir biçimde alıcı adına tescil edilmesine karar verdi. Uzmanlar kararın, benzer durumda olan on binlerce daire için örnek teşkil edebileceğini kaydetti.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...
USULÜNE UYGUN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL YAPILMADIĞINDA....!
KMKBir apartmanda yaşayan vatandaş, 28 Nisan 2013 tarihli kat malikleri kurulu toplantısının usulüne uygun yapılmadığını belirterek, toplantıda alınan kararların iptali için 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Usulüne uygun yapılmayan toplantıda alınan kararların iptalini talep eden apartman sakini, "İlgili toplantıda hazır bulundum; ancak toplantıya katılanların listesini içeren belgeyi imzalamaktan imtina ettim. Yönetim planının 8. maddesine göre kat malikleri kurulu olağan toplantısının Ocak, Mayıs ve Eylül ayları içerisinde yapılacağının düzenlenmişti. İptalini istediğim 28 Nisan 2013 tarihli toplantının olağanüstü toplantının hazirun listesinde ismim karşısında 'imzalamadı' ifadesi yazıldı. Toplantı tarihinin, gündemi ve toplantıda alınan kararlar bana tebliğ edilmedi. Kalarına göre kat malikleri olağanüstü toplantısı yaptılar." dedi.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN....
İHBAR TAZMİNATINDA PÜF NOKTALAR
YazarlarUfuk Kuru
Sosyal Güvenlik Denetmeni
Bilim Uzmanı
ufukkuruu@gmail.com




İhbar Tazminatının Tanımı:

İhbar Tazminatı; İşçi ve işveren arasındaki hizmet ilişkisinden ortaya çıkan ihbar tazminatı, İş sözleşmesinin süresine göre işçi ve işveren tarafın her ikisinin de birbirlerine ödeyebilecekleri bir tazminat olarak karşımıza çıkmaktadır.

İş sözleşmesinin haklı nedenle feshi durumunda her iki tarafında ihbar tazminatı hakkı bulunmamaktadır.

İhbar Tazminatına hak kazanma koşulları nelerdir?
İlk olarak, İhbar tazminatında İş sözleşmeleri belirsiz süreli olmalıdır. Tam veya kısmi zamanlı olması bu durumu değiştirmemektedir.

Belirli süreli iş sözleşmelerinde sözleşmenin bitim tarihi taraflarca bilindiğinden, tarafların İhbar Tazminatı hakkı bulunmamaktadır. İşveren tarafından deneme süresi içinde veya 4857 sayılı iş kanunun 25. maddesinde belirlenen esaslar çerçevesinde, iş sözleşmesinin feshi halinde işçiye herhangi bir ihbar tazminatı ödenmeyecektir.



KAYNAK : MuhasebeTR.com

ALT'DAKİ "DEVAMI" TIKLAYIN..
YÖNETİCİ'DEN AİDATINI ÖDEMEYEN KAT SAKİNİNİN KATINA ASANSÖR ŞİFRESİ...
HaberlerAdana'da bir apartman yöneticisi, aidatlarını ödemeyen sakinlerin faydalanmaması amacıyla asansöre şifreli sistem yaptırdı.

Merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi İsmet Atlı Bulvarı'ndaki 8 katlı bir apartmanın yöneticisi, aylık 50 lira olan aidatı ödemeyen bina sakinleri için ilginç bir "yaptırım" kararı aldı.

Yönetici, aidatı ödemeyenlerin asansörü kullanmasını engellemek için asansör kabininin içine şifreyle çalışan bir sistem kurdurdu ve şifreyi de aidatını ödemeyen apartman sakinleriyle paylaşmadı.

Apartmanın girişindeki panoya yönetici tarafından asılan uyarı yazısında da "Apartmanımızın genel giderleri aidatla ödendiği için, aidat ödemeyen sakinlerin asansörü kullanması sınırlandırılmış, asansör şifreyle kullanıma açılmıştır. Şifreyi bilmeyenler lütfen asansörü meşgul etmesinler." ifadeleri yer aldı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN
KAYNAK CNNTURK.COM
ORTAK GİDERLERİN TAHSİLİ İÇİN BAŞLATILAN TAKİBE İTİRAZ – GECİKME TAZMİNATININ ÖDEME EMRİNİN TEBLİĞİNDEN İTİBAREN BAŞLAMASI GEREKTİĞİ
Yargıtay kararlarıT.C.
Yargıtay
18. Hukuk Dairesi
E: 2014/14796 K: 2015/2710 K.T.: 24.02.2015


Özet: Davalının aidat borcunu öğrendiği günün açıkça belirlenmesi, icra takibinden önce öğrenmediği saptandığında gecikme tazminatının ödeme emrinin tebliğinden itibaren başlatılması gerekirken, bu konuda yeterli inceleme ve araştırma yapılmadan borcun ait olduğu aydan itibaren gecikme tazminatının hesaplanıp buna göre hüküm kurulması doğru görülmemiştir.

KARARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...
MAZERETSİZ İŞE GELMEYEN İŞÇİNİN İŞ AKDİ HAKLI NEDENLE FESİH OLUNUR
Konut KapıcılarıVEDAT İLKİ
MUHASEBENET.NET
www.muhasebenet.net

Çalışma hayatında İnsan Kaynakları Müdürlüklerinde çalışanları meşgul eden konuların başında işçilerin işverene haber vermeden işe gelmedikleri durumlar karşısında nasıl bir yol izleyerek iş akdi feshi konusunda sorunlar oluşmaktadır.

Çalışanlar ise haksızlığa uğrayarak İhbar ve Kıdem Tazminatı almadan işten çıkartıldıklarını öne sürerek Bölge Çalışma Müdürlüklerine şikayet etmektedirler.
Bunun yanında İş Mahkemelerinde dava açılarak haklar aranmaktadır.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN.
KAYNAK : MUHASEBE.NET
KULLANILMAMIŞ İZİN'LERİN PARASI NE ZAMAN ÖDENİR?
Yargıtay kararlarıYARGITAY 9.HUKUK DAİRESİ KARARI

Kullanılmayan yıllık izinlerin ücrete dönüşmesiyle alakalı emsal nitelikteki karara imza atan Yargıtay, yıllık izin ücretinin ücrete dönüşmesi için iş sözleşmesinin sona ermiş olmasının zorunlu olduğuna hükmetti.

Yüksek mahkeme; yıllık izin ücretinin fesihle muaccel olacağını, ancak faiz için işverenin ayrıca temerrüde düşürülmesinin gerektiğini hüküm altına aldı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren karara konu olan olay İstanbul'da yaşandı.
Bir mağazada tezgahtar olarak çalışan işçi, iş akdinin işverence haksız olarak feshedildiğini belirterek iş mahkemesine müracaat etti....

Devamı için tıklayın....
YÖNETİCİNİN HİZMET SEBEBİYLE EMNİYETİ SUİSTİMAL ETMESİ...
Yargıtay kararlarıT.C.
YARGITAY
11. CEZA DAiRESi
E. 2003/9372
K. 2004/7237
T. 7.10.2004

" APARTMAN YÖNETİCİSİ ( Kat Maliklerinden Toplanan Parayı Yeni Yönetime Devretmemesi/Hizmet Sebebiyle Emniyeti Suistimal - Hukuki Uyuşmazlık Olarak Kabul Edilemeyeceği )
" HİZMET SEBEBİYLE EMNİYETİ SUİSTİMAL ( Apartman Yöneticisinin Kat Maliklerinden Toplanan Parayı Yeni Yönetime Devretmemesi )

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN
KAT MALİKİ YÖNETİCİ OLMAK İSTESE DAHİ DİĞER KAT MALİKLERİ DIŞARDAN YÖNETİCİ ATAYABİLİRLER
KMKDavacı; Diğer Kat maliklerinin kendisine besledikleri husumet nedeni ile, Yöneticilik sırası kendine geldiğinde, Davalı kat maliklerinin, "Dışardan bir Yönetici"'yi atadıklarını, Buna açıkca itiraz etmesine ve kat maliklerine ek yük getireceğini bile bile, ekseriyetle Dışardan yönetici seçtiklerini belirtmiş ve ;
Sulh Hukuk mahkemesine başvurarak Genel kurul kararının iptalini talep etmiştir.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
İŞLETME PROJESİNİN BORÇLUYA TEBLİĞ EDİLİP KESİNLEŞMESİ
Yargıtay kararlarıT.C.

YARGITAY

12. HUKUK DAİRESİ

E. 2002/12516

K. 2002/13456

T. 24.6.2002



• İŞLETME PROJESİNİN BORÇLUYA TEBLİĞ EDİLİP KESİNLEŞMESİ ( Apartman Yönetim Kurulu Kararı – Tek Yada Ayrı Parsel Üzerinde Bulunan Taşınmaz )

• APARTMAN YÖNETİM KURULU KARARI ( İşletme Projesinin Borçluya Tebliğ Edilip Kesinleşmesi – Tek Yada Ayrı Parsel Üzerinde Bulunan Taşınmaz )

• TEK YADA AYRI PARSEL ÜZERİNDE BULUNAN TAŞINMAZ ( Apartman Yönetim Kurulu Kararı – İşletme Projesinin Borçluya Tebliğ Edilip Kesinleşmesi )

Haberin devamı için tıklayın...
APARTMAN ADINA "YÖNETİM HESABI" AÇMA ZORUNLULUĞU;
KMKT.C.
ANTALYA
4. SULH HUKUK MAHKEMESİ
ESAS NO: 2011/799
KARAR NO: 2012/881
DAVA: Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Davalar
DAVA TARİHİ: 13/05/2011
KARAR TARİHİ: 19/07/2012

Mahkememizde görülmekte bulunan Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Davalar davasının yapılan açık yargılamasının sonunda,

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ: Davacı dilekçesinde özetle, Y... Ç... Apartmanında ailesi ile ikamet ettiğini, apartman aidatlarını elden ödeme uygulamasında imza atılmasını talep ettiğini bunun üzerine yöneticinin ben imza atmam tepkisi ile karşılaştığını,..............

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN.....
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola



Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kat Mülkiyetine Geçiş

Sorularınız İçin

e-SSK



Atesci Belgesi

dask
Kat Mülkiyeti Kanunu

Bilgi Bankası

Mevzuat

MODA
-videolar
içerik koruması