Apartman Yöneticisi

Vision-Hakkımızda
Biz Kimiz
Profesyonel Yönetim
Referanslarımız
Medya'da Biz
Bize Ulaşmak İçin
Sorularınız için
Ana Menü
Çevrimiçi Kullanıcılar
· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 2,108
· En Yeni Üye: 41mehmet
Asansör Bakımı
Çatı Bakımı
Havuz Bakımı
Bahçe Bakımı
Isı Tasarrufu
Ev Bakımı
Yangın
Editörden

Bazı Yargıtay Kararları
KIŞ BAHÇELERİ
D.GAZ ACİL
İSTANBUL'DA ULAŞIM
ÖRNEK
VİDEO
-videolar


01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
ÖZÜRLÜ KAT SAKİNLERİNİN YAŞAM KALİTELERİNİ ARTIRACAK ÖNERİLER...
Özürlü Kat Sakinlerinin Apartmanlara özürlü girişi, bahçe çıkışı, basamakların durumu gibi yaşamlarını kolaylaştıran özel düzenlemeler için çektikleri zorlukları bu konuda mahkemelik oldukları bilinen bir gerçek.

Ama, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 42. maddesine 2006 yılında 5378 sayılı yasayla eklenen ve reform niteliğindeki düzenleme bu gibi konulardan müzdarip kat sakinleri için nefes aldırıcı bir durum yaratıyor

Çünkü, yeni yasal düzenleme çerçevesinde, apartmana özürlü girişi yaptırmak isteyen bir kat malikinin bu özel talebini apartman yönetim kurulu reddetse bile "zorunlu yenilik ve ilave" olduğu için bu girişi yaptırmak artık mümkün.

Yargıtay’ın bu konudaki kararları da bu yönde. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin yeni düzenleme çerçevesinde bu konudaki yerleşik içtihat kararları çerçevesinde izlenecek yol ise bakın şöyle:

ÜÇ AYDA OYÇOKLUĞU İLE KARAR

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 42. maddesinin ikinci fıkrası hüküme göre özürlülerin yaşamı için anataşınmazın ortak yerlerinde belli bazı değişikliklerin yenilik ve ilavelerin yapılmasının zorunluluk göstermesi durumunda, ilgili özürlü kat malikinin başvurusu üzerine, kat maliklerinden oluşan apartman yönetim kurulu en geç üç ay içinde bu konudaki proje değişikliği gündemi ile toplanmak zorunda. Sayı ve arsa payı çoğunluğu ile proje değişikliği talebi karara bağlanıyor. Bu noktada oybirliği değil oyçokluğu şartı aranıyor.

REDDEDİLSE BİLE DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIRMAK MÜMKÜN

Toplantının üç ay içinde yapılmaması ya da değişiklik isteğinin çoğunlukla kabul edilememesi yani reddi durumunda ilgili kat maliki artık çaresiz değil. Bu değişikliğin "Yapı güvenliğini tehlikeye sokmadığı" içeren komisyon raporu ile ilgili belediyeden proje değişikliği isteyebilecek. Belediyeden alınacak onaylı proje değişikliği veya krokiye göre de gerekli inşaat, onarım veya tesis yapılacak. İlgili merci de onaylı proje değişikliği ya da kroki istemlerini en geç altı ay içinde sonuçlandırmak zorunda. Ancak, bu işlerin gideri bu durumda yararlananlar tarafından yani özürlü kat maliki veya yakınlarınca karşılanacak. Diğer kat malikleri bu konuda bir ödeme yapmayacak.

Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola



Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kat Mülkiyetine Geçiş

Sorularınız İçin

e-SSK



Atesci Belgesi

dask
Kat Mülkiyeti Kanunu

Bilgi Bankası

Mevzuat

MODA
-videolar
içerik koruması