01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
YÖNETİCİ SEÇİMİ- ÇOK ACİL
denizkizi
GECEN HAFTA CUMA GUNU APARTMAN TOPLANTIMIZ OLDU . APARTMANDA 3 KISININ TOPLAM 12 DAIRESI OLDUGU ICIN BIZ GERI KALAN 9 KISININ HIC BI SOZ HAKKI OLMUYOR SECIMLERDE....APARTMAN TOPLAM 21 DAIRE .. KAT MULKIYETI KANUNUNDA OKUDUGUM KADARI ILE OY HAKKI TUM OYLARIN %5 INI GECEMEZ DIYOR .. BENIM CIKARDIGIM YORUM SU : BIZIM APARTMANIMIZ ICIN 4 DAIRESI OLAN BIR MALIK 21 DAIRENIN % 5 İ ; 1 DAIRE EDECEGINDEN 4 DAIRESI OLAN BIR MALIK SADECE BIR OY KULLANIR ... EGER DOGRU ISE COK ACIL CEVAP VERIRSENIZ SEVINIRIM AYRICA BOYLE BIR SITE KURDUGNUZ ICIN YUREKTEN TEBRIK EDIYORUM.. BEN DE BI ADALET CALISANI OLARAK BASARILARINIZIN DEVAMINI DILIYORUM ...
 
editor
Maalesef sizin yorum yaptığını Kanun maddesinin ilgili fıkrası başka bir konuyu işaretliyor. KMK'nu Madde 31'de,

"Kat maliklerinden biri, oyunu yetkili vekil eliyle kullanabilir. Bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edilemez. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tâbi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekâlet edebilir."


40 daireden fazla yerlerde Bir kişi tüm dairelerin %5'inden fazlasının vekaletini alamaz.

Aynı kanunun ilk fıkrasında ,

Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla beraber onun malik olduğu bağımsız bölümlerin sayısı ne olursa olsun, sahip olacağı oy sayısı bütün oyların üçte birinden fazla olamaz, oy hesabı yapılırken kesirler gözönüne alınmaz.
demektedir.

Yani apartmanınıza uyarlarsak,

21 daireli bir apartmanda oturuyorsunuz. tüm oy sayısının 1/3'ü 7 oy eder. Dolayısıyla 4 daire sahibi olan kat malikleri 4 oyun tamamınıda kullanabilir.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: