01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
hukuki süreç.
ein
merhabalar. sizlere bir sorum var, dilerseniz hemen konuya geçeyim:

benim ananem 3 apartmandan oluşan bir sitede oturuyor. ve bu sitenin genel olarak balkonda bulunan şöminesinde bir "çekme" sorunu var.

ananem, bu şöminenin ağzını her ihtimale karşı kağıtlarla kapıyor, zira kendisi en üst, yani 5.katta oturuyor.
ve altındaki komşusu bir gün bu şömineyi kullanıyor. hal böyle olunca tüm is kendi evine çöküyor ve salonundaki eşyaları is kaplıyor. kadın feryat figan bir halde ananemle o gün tartışmaya giriyor. ve bir apartman sorunu bu sayede başlıyor.

bu 4.kattaki evi is kaplanan kadın, bundan sonra her şekilde ananeme karşı, siteyi harekete geçirmeye ve her yaptığını kötülemeye çalışıyor, bu konu biraz şahsi bir durum evet.

ancak, ananem temizliği seven ve balkondan silkinmek isteyen bir kişi. ve bu alttaki şahıs onun bu eylemini durdurmak için her türlü yolu deniyor. apartmanda belirli bir silkinme günü ilan edilmesini istiyor, bunun için herkesle tek tek konuşuyor ve başarıyor. cumartesi günleri silkinme günü ilan ediliyor.

bir cumartesi günü de, ananem silkinmeye başladığında ki saat 15:00 civarı oluyor bu olay, onu uyarmaya başlıyor. vaktin akşam olduğunu ve silkinme zamanının bittiğini söylüyor.

ondan sonraki toplantıda, gücünün farkına varan kadın, bir karar daha aldırtıyor ve belirli bir saate indirtiyor bu silkinmeleri.

benim sizlere soracağım şey, silkinmenin, temizlik yapmanın ya da buna benzer "ihtiyaçların" toplantıda karar alınsa bile, önünü açan bir hukuki sürecin olup olmadığı.

yani, bir apartman sakini, diğer tüm apartman üyelerinin aldıkları karara uymak zorunda mıdır her zaman? bunu sınırlayan bir hukuki süreç yok mudur?

ananem bu noktada ne yapabilir?

işi hukuki boyuta, yani gerekirse dava boyutuna taşımayı düşünüyoruz. bu bize bir şey kazandırabilir mi? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
editor
Balkondan birşey silkelemek zaten kabahatlar kanununa girer. İlgili belediyenize yapılacak şikayetle zannediyorum 60 - 70 ytl civarı bir ceza ödeyebilirsiniz.

Siz eniyisi yönetimin aldığı karara uyun.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: